Nieuws

Splitsing bedrijf in 2 sterke merken

De ingezette weg van Klunder in 2013 met de business unit structuur blijkt succesvol. 

Om de ontwikkeling en groei verder te stimuleren worden de twee business units per 1 januari 2019 'gepromoveerd' tot BV's.

Relaties worden medio december 2018 hierover geïnformeerd. De websites per BV zijn inmiddels al live.

Klunder De IJzerwarenspecialist B.V. staat voor meer dan 100 jaar kennis en ervaring in ijzerwaren, gereedschap en bouwbeslag. Deze BV presenteert zich op klunder.nlKlik hier voor de bedrijfsgegevens.

Klunder Uw Deurregisseur B.V. staat voor meer dan 35 jaar advies en montage van deur- en toegangstechniek oplossingen met service en onderhoud. Deze BV presenteert zich op deurregisseur.nlKlik hier voor de bedrijfsgegevens.

Noord Nederlandse ondernemers in China: JUNCTION on Tour goes quest for China!

Afgelopen week ben ik met 12 ondernemers in China geweest voor onder andere een bezoek aan e-commerce gigant Alibaba.com. Doel van deze reis was het beter begrijpen van de Chinese cultuur en leren van e-commerce in China en dat is gelukt! Een geweldige en inspirerende ervaring!

Lees meer over deze reis in het artikel op Groninger Internet Courant.

Ook in China was ons bezoek aan Alibaba in het nieuws, op het tech gedeelte van de Chinese 'nu.nl' (China.com) kunt je het allemaal nog even nalezen :-)

Wil je meer informatie over deze reis? Kijk op www.questforChina.nl of volg ons op Twitter via @questforchina #qfc18

Speciale dank aan de initiatiefnemers Sander Renkema en Herwich Smits van Junction en de organisatie Haskia Kramer van Internoord Travel Groningen en Marion Tjin-Tham-Sjin van Splendid China.

Vacature(s)

- Werkvoorbereider - Uw Deurregisseur = Aangenomen

- Onderhoudsmonteur - Uw Deurregisseur

- Monteur (2x) - Uw Deurregisseur = 2x Aangenomen

Klik hier voor informatie over de vacature(s).

Klunder investeert in 3D technologie voor eigen FabLab

DRACHTEN – Klunder in Drachten investeert in 3D technologie en start haar eigen FabLab voor de business units De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur. “Na een eerste kennismaking met 3D technologie tijdens een workshop in het FabLab van de bibliotheek van Gemeente Smallingerland hebben we geïnvesteerd in onze eerste 3D-printer en 3D-ontwerp werkstation. Nu kunnen we in eigen huis leren en ervaring opdoen met deze nieuwe technieken en toepassingen”.

Dit alles sluit goed aan bij onze visie dat op de langere termijn er bij Klunder De IJzerwarenspecialist in Drachten wel eens een 3D printer achter de verkoopbalie zou kunnen staan. Of dat er bij Uw Deurregisseur in de bus van de monteur een 3D printer zou staan om bijvoorbeeld een onderdeel te printen om een storing op te lossen.

Al meer dan 100 jaar innovatief en vooruitstrevend

Kennismaking met de nieuwste technologie

In drie avonden kregen de medewerkers een introductie m.b.t. de mogelijkheden van het FabLab van de bieb. “Ons doel was om kennis te maken met de verschillende apparaten en om te kijken welke technieken wij voor ons bedrijf kunnen gebruiken in de toekomst. Je hoort vaak iets over 3D-printers maar we hadden nog niet een duidelijk beeld van de mogelijkheden”,  aldus directeur/eigenaar Matthieu Kroon. “Van de 30 medewerkers wilden er 11 graag deelnemen aan de workshop, dit waren niet alleen technici maar ook mensen van kantoor en sales. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over de workshop.”

3D-printer

Jacob Rienstra: “Ik ging er blanco in maar heb nu een heel duidelijk beeld van hoe we deze nieuwe technologie kunnen toepassen binnen Klunder. We hebben nu zelfs een eigen 3D-printer aangeschaft”.  Het Klunder FabLab is een feit. Vol enthousiasme vertellen beide heren over de mogelijkheden van deze printer binnen Klunder. Zo laten ze trots hun eerste geprinte product zien dat daadwerkelijk is gebruikt bij een klant. Het betreft een kunststof opvulplaat om een vlakke vingerprint scanner te kunnen monteren op een ronde zuil. “Zo mooi op maat hadden we dit onderdeel nooit kunnen kopen”.

“We hebben door de workshop echt geleerd wat er mogelijk is met 3D-technologie, maar ook wat er niet mogelijk is”, aldus Rienstra. “Het printen van een ontwerp duurt bijvoorbeeld een stuk langer dan we dachten. Als we een groot aantal producten moeten produceren weten we nu dat we het beter kunnen uitbesteden”. 

Veilig toegangsbeheer in goede samenwerking voor MartiniPlaza in Groningen

Het gebouwbeheer van MartiniPlaza miste vooral inzicht in de (toegangs)gebeurtenissen en de controle daarop. De toegang tot het gebouw is van oorsprong mechanisch geregeld. Volgens Wassenaar is het moeilijk om daarmee een hoger niveau van veiligheid te bereiken: „MartiniPlaza werkt in een klein team samen met flexwerkers en partnerbedrijven, die met elkaar de evenementen in goede banen leiden en de locatie op orde houden. Als wij deze externe partijen in goed vertrouwen sleutels van het gebouw meegeven, dan hebben we er geen controle op waar die sleutels terechtkomen.” Een beheersbaar elektronisch systeem was nodig bevestigt collega Jarne Hoogerman, Dutymanager. “Aan de ene kant voor onszelf om die grote sleutelbos te verminderen. Maar vooral voor de veiligheid. Veel ruimtes waren gewoon voor iedereen toegankelijk.”

Het in Groningen gelegen MartiniPlaza is de locatie bij uitstek voo­r evenementen, theater en sport. Met een theater/congreszaal voor maximaal 1.600 gasten, een plenaire zaal voor maximaal 3.600 congresbezoekers en diverse (kleinere) zalen is het complex de meest aansprekende evenementenlocatie in Noord-Nederland. David Wassenaar is Coördinator bouwbeheer/technisch beheerder bij MartiniPlaza en wil op het gebied van veiligheid geen onnodig risico nemen. Het complex hoort niet voor iedereen open te staan en daarom treft hij de nodige maatregelen voor het toegangsbeheer.

Aftersales is de sleutel

In de zoektocht naar een geschikte partij voor de realisatie van het nieuwe toegangsbeheer let Wassenaar speciaal op de kwaliteit van de aftersales. Die service en expertise heeft MartiniPlaza gevonden bij Klunder Uw Deurregisseur in Drachten met de toegangscontrole van SALTO Systems. „Ons team moet op goede partners kunnen vertrouwen. Daarom kiezen we onze partners zorgvuldig uit voordat we een samenwerking aangaan. Voor toegangscontrole heb ik een specialist nodig, die voor mij alles van A tot Z kan oppakken.”

Op aanraden van Uw Deurregisseur is MartiniPlaza eerst aan de slag gegaan met een beleidsplan over de manier waarop veiligheid wordt aangepakt. Een belangrijk onderdeel van het plan is toegangscontrole waarin de toegang per ruimte wordt afgebakend. “We zijn echt bij de basis gestart, er waren zelfs geen deurnummers en namen in het toegangsplan. Dit beleid heeft ons erg geholpen bij het inrichten van de SALTO toegangscontrole. In die fase heeft Jarne Hoogerman alle gebruikersgroepen en zones aangemaakt. De zones maken het toegangsbeheer heel overzichtelijk.”

De eerste deuren met toegangscontrole zijn op één hand te tellen, toch is het aantal deuren met steun van de directie al snel uitgebreid. Soms zijn dit deuren waar nooit een slot op heeft gezeten, Hoogerman: “Als we het doen dan moeten we het goed doen. Het beleidsplan heeft ons geholpen om niet alleen naar het slot op een deur te kijken, maar om het geheel te zien. We hebben onderzocht met welke gebruikersgroepen we te maken hebben, waar zij toegang nodig hebben en op welke tijden. Zo zijn we gaan programmeren.”

Acceptatie en draagvlak

Voor het personeel en de leveranciers is het nieuwe toegangsbeleid een hele overgang. Om een ruimte binnen te gaan heb je nu een pas of tag met toegangsrechten nodig. Die rechten zijn vastgelegd in een profiel afhankelijk van het type gebruikersgroep waar deze persoon bij hoort. Het is van belang dat het veiligheids- en toegangsbeleid door de directie wordt bepaald en uitgedragen. Dit moment was cruciaal, vertelt Hoogerman. “Het is heel verwarrend voor mensen als zij ineens niet meer overal naar binnen kunnen. Dat betekent dat iedereen zijn gewoontes moet aanpassen. Daarom hebben we onze mensen eerst de tijd gegeven om het systeem te leren kennen met dezelfde vertrouwde toegangsrechten. Ruimtes die voor specifieke groepen niet van belang zijn hebben we daarna langzaam uit de toegangsrechten gehaald."

"Het toegangsbeleid heeft als doel om de veiligheid van het gebouw én het personeel te verhogen, niet om de vrijheid van onze mensen te beperken. Het is heel belangrijk dat iedereen dat begrijpt en daar hebben wij hard aan gewerkt. Uiteindelijk is het begrip van het personeel onderdeel van het succes.”

Open blik vooruit

MartiniPlaza werkt met offline toegangscontrole via het SALTO Virtual Network en gebruikt daarbij beslagen, cilinders en wandlezers, waaronder enkele online lezers. Op de aluminium deuren in het gebouw zijn allemaal elektronische GEO cilinders toegepast. Deze cilinders zijn dubbelzijdig gecontroleerd met aan beide kanten een lezer voor toegangscontrole.

Hoogerman en Wassenaar bevinden zich nu in het vervolgtraject van onderhoud en aftersales. Maar er is nog ruimte voor uitbreiding. “Een van de bijzondere functies die wij heel handig vinden is het op afstand ontgrendelen van de online deuren. Dat is ons al enkele keren goed van pas gekomen. De toegangscontrole van SALTO Systems biedt veel mogelijkheden. We krijgen nu steeds meer inzicht in het gebruik van de deuren en kijken altijd waar we kunnen verbeteren. We houden graag bij welke nieuwe producten er zijn om onze toegangsprocessen continu te optimaliseren. In dat kader heeft Klunder Uw Deurregisseur ons de nieuwe lange afstandslezer van SALTO voorgesteld, deze willen we toepassen op de toegangspoort in het hekwerk op het terrein.”

Klik hier voor MartiniPlaza op onze referentie pagina.

MartiniPlaza Groningen: www.martiniplaza.nl
 

Partnerships Hörmann en Brondool uitgebreid en gecontinueerd

Uw Deurregisseur werkt op het hoogste niveau samen met een aantal kernleveranciers om te komen tot optimale oplossingen voor onze klanten.

We zijn daarom een nieuw partnership aangegaan met Brondool locking solutions. Per 1 januari 2015 is Klunder officieel Pro dealer voor Brondool. Klik hier voor het gezamenlijke persbericht. 

Uw Deurregisseur van Klunder is al ruim 20 jaar specialist voor Hörmann woningbouw en industrieproducten. Naast adviseren, leveren en monteren verzorgen wij ook periodiek preventief onderhoud en staat ons montageteam 24/7 klaar voor het verhelpen van storingen en schades.

Ook voor 2015 is Klunder Premium Partner 2015 voor de woningbouw deuren en Hörmann Industrie Partner voor alle bedrijfsdeuren zoals lanteldeuren, sectionaaldeuren, sporthaldeuren, parkeergaragedeuren, vouwdeuren, compactdeuren, dockequipment (dockshelters, docklevellers, voorzetsluizen), industriële roldeuren, snelloopdeuren, strokengordijnen, pendeldeuren en schuifdeuren.

Meer grip op veiligheid voor Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten

Partners Klunder en Salto Systems leveren 'meer grip op veiligheid voor Nij Smellinghe'.

"In het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten wordt zorgvuldig nagedacht over toegang. Het gebouw is al jaren voorzien van elektronische toegangscontrole van Keyprocessor op de buitendeuren en het parkeerbeheer. Dit in combinatie met een mechanisch sluitsysteem op de binnendeuren. Toen het certificaat van het mechanische sluitsysteem verliep, besloot het ziekenhuis omwille van veiligheid over te gaan op een volledig sleutel vrij systeem. Dat gaat gefaseerd, in het ziekenhuis is verbouwing en renovatie een continu proces, vertelt Niels Broekema, teamleider facilitair bij Nij Smellinghe." 

Klik hier voor Salto Case study mei 2015

Bedrijfsfilm voor Ondernemersprijs Smallingerland 2014

Met trots presenteren wij onze bedrijfsfilm welke is opgenomen ter gelegenheid van de OndernemersPrijs Smallingerland 2014.

Klik hier voor link naar Klunder YouTube kanaal.

Klunder genomineerd voor Ondernemersprijs Smallingerland 2014!

Klunder - Technische Groothandel & Uw Deurregisseur is genomineerd voor de categorie MKB, Industrie en Dienstverlening. 

'Wij van Klunder zijn zeer vereerd met deze nominatie', zegt Matthieu Kroon, directeur/eigenaar van Klunder.

Maandag 2 februari 2015 werd de prijs in Schouwburg De Lawei uitgereikt.

Klik hier voor het persbericht.

Klik hier voor artikel 'Klunder genomineerd' in BV/Drachten.

Klik hier voor overzicht alle genomineerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Logostiek", artikel in Leeuwarder Courant

Klik hier voor het artikel "Logostiek" in de Leeuwarder Courant van 10 mei 2014

Nieuwsarchief