Geschiedenis

Het ontstaan

Klunder stamt uit het begin van de twintigste eeuw. Het bedrijf heeft dus een lange geschiedenis achter de rug. Op die 'route door de tijd' heeft Klunder een aantal transformaties ondergaan.

De bedrijfsvoering werd steeds weer aangepast aan nieuwe omstandigheden en uitdagingen.

Uw Deurregisseur is meer dan 30 jaar geleden ontstaan als een nieuwe afdeling binnen het bedrijf IJzerhandel J.F. Klunder BV., de bedrijfsnaam is medio 2018 aangepast in Klunder De IJzerwarenspecialist BV.

Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van Klunder De IJzerwarenspecialist BV.

Twee sterke merken

In 2013 heeft Klunder het nieuwe beeldmerk geïntroduceerd waarbij de twee business units De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur tot uiting komen in de kleuren blauw en paars. Beide business units kunnen zich door de betere herkenbaarheid en positionering beter doorontwikkelen.

De IJzerwarenspecialist staat voor meer dan 100 jaar kennis en ervaring in ijzerwaren, gereedschap en bouwbeslag. Uw Deurregisseur staat voor meer dan 30 jaar advies en montage van deur- en toegangstechniek met service en onderhoud.

Splitsing bedrijf

De ingezette weg van Klunder in 2013 met de business unit structuur blijkt succesvol. 

Om de ontwikkeling en groei verder te stimuleren worden de twee business units per 1 januari 2019 'gepromoveerd' tot BV's.

Klunder De IJzerwarenspecialist BV staat voor meer dan 100 jaar kennis en ervaring in ijzerwaren, gereedschap en bouwbeslag. Deze BV presenteert zich op klunder.nl. Klik hier voor de contactgegevens.

Klunder Uw Deurregisseur BV staat voor meer dan 35 jaar advies en montage van deur- en toegangstechniek oplossingen met service en onderhoud. Deze BV presenteert zich op deurregisseur.nl. Klik hier voor de contactgegevens.

Uw Deurregisseur, van 1980 tot heden

Uw Deurregisseur, meer dan 35 jaar kennis en ervaring, van een eenvoudige kanteldeur tot toegangscontrole software met database integratie.

Het begon allemaal medio 1980 toen vanuit het groothandelsbedrijf kanteldeuren werden verkocht, met name voor de woningbouw en aan de lokale aannemers. Een paar jaar later werden ook sectionaaldeuren verkocht en deze werden ook gemonteerd, eerst met een montage partner, later ook door eigen monteurs. Vanaf 1995 werd het garagedeuren assortiment uitgebreid met bedrijfsdeuren de zogenaamde industriedeuren en overhead deuren, deze werden geplaatst in bedrijfsgebouwen. De dienstverlening werd uitgebreid met service & onderhoud. Door het oplossen van storingen, reparaties van schades en het uitvoeren van preventief onderhoud ontstonden langdurige relaties.

Het assortiment werd regelmatig uitgebreid met de nieuwe productgroepen. Vanaf 1987 werden ook schuif- en draai deurautomaten verkocht en gemonteerd. Vanaf 2000 kwamen daar toegangscontrole systemen bij. De elektrische sluitsystemen waren batterij gevoed en konden met een tag of pasje worden bediend. Hierdoor werden naast de aannemers en particulieren ook 'zakelijke eindklanten' bedient in diverse sectoren zoals ondermeer fabrieken, gemeentes en zorginstellingen.

Doordat Klunder haar klanten een breed assortiment aan deurtechniek oplossingen kon bieden groeide de afdeling ook door buiten Friesland, eerst naar Groningen en Drenthe later ook richting het zuiden, inmiddels zijn er klanten in Amsterdam en Twente. En het bedrijf groeit door.

Uw Deurregisseur staat voor u klaar met het projectadviseurs team die 'verkopen op inhoud' en het eigen montage team voor het uitvoeren van montagewerkzaamheden, onderhoudsbeurten en 24x7 service voor het oplossen van storingen en repareren van schades.